karnemelk-roze
karnemelk is gezond
 • Zwanger (willen worden): eet vis, geen lever

  voedingsadvies zwangerenWie zwanger is, doet er goed aan om tweemaal per week vis te eten en enkele vitamines bij te slikken. Wie zwanger wil wórden moet vooraf extra foliumzuur binnen krijgen en liefst extra vitamine D. Wat juist níet moet, is alcohol, lever en sterk doorbakken producten. Dit staat in het nieuwe advies van de Gezondheidsraad.

 • Zo gezond als vis

  Regelmatig vis eten heeft een heel groot voordeel: het is gezond. Zowel voor de eter zelf als voor het milieu. Raar maar waar: vooral vette vis is gezond. Voor het milieu is vis eten ook beter, omdat het de schade vermindert die de intensieve veehouderij veroorzaakt.

 • Schaal- en schelpdieren, zeefruit

  'Zeefruit' is de benaming voor een een grote variëteit aan eetbare dieren uit zee: mosselen, oesters, garnalen, krab, kreeft, inktvis en nog veel meer. Allemaal net zo gezond als vis, als je ze tenminste niet vet en melig gaat frituren.

 • Kies bij vis eens voor 'bijvangst'

  Vis eten is gezond, maar de visserij zelf is minder gezond. Voortdurend dreigt er van bepaalde soorten vis te veel te worden gevangen. MInder vis eten dan maar? Dat hoeft niet, maar kies eens wat vaker voor minder populaire vissoorten die als 'bijvangst' worden opgevist en die vaak een triest lot tegemoet gaan: verwerkt worden als visvoer. Lees er meer over op de Bijvangstwijzer.