karnemelk-roze
karnemelk is gezond

'Laat baby vanaf 4 maanden hapjes proeven en eten'

Voor baby's is het heel gezond om al vrij snel kennis te maken met 'hapjes', vast voedsel dus. Dat kan al vanaf dat ze vier maanden oud zijn. 'Dan staat een kind open voor nieuwe smaken. Na het eerste jaar wordt dat al minder', meent Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid. Hapjes lijken ook te beschermen tegen het ontstaan van allergieën, zegt hij in een artikel op Gezondheidsnet.

Gratis schoolfruit deze week afgeleverd

schoolfruitBasisscholen ontvangen vanaf deze week hun bestelde gratis schoolfruit. De nieuwe minister van Landbouw, Carola Schouten, leverde de eerste doos zelf af op een school in Den Haag. De scholen die zich inschreven voor het gratis fruit (de Europese Unie betaalt) krijgen twintig weken lang driemaal per week fruit aangeleverd.

Waarom zijn sommige babies ‘poepie-slim’?

moeder en kindSommige peuters van 2 jaar hebben een meetbaar sterkere ‘denkkracht’ dan andere. Er blijkt een verband te zijn met de bacteriepopulatie die deze babies een jaar eerder hadden in hun darmen, die werden vastgesteld aan de hand van vieze luiers. Dit leert onderzoek aan de universiteit van North Carolina.

Kinderen worden te makkelijk ‘besuikerd’

besuikerde voedingTe veel suiker eten is beslist ongezond, dat weet onderhand iedereen wel. Toch krijgen heel wat kinderen nog te veel suiker binnen, vaak zonder dat de ouders dat bewust doen. Want vaak zit er extra suiker in ‘gezonde ontbijtgranen’, in broodbeleg, in tussendoortjes en in (‘gezonde’) sapjes. Tv-uitzending Radar van maandag 27 maart besteedde er aandacht aan.

Kinderen eten meer fruit

Tussen alle berichten over obesitas en voedselschandelen eindelijk eens goed nieuws: kinderen eten meer fruit. Vergeleken met vijf jaar geleden liefst 20% méér. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM, dat bedoeld is als onderdeel van de nieuwe Voedselconsumptiepeiling.

Baby lust heus wel groente

babyhapjeBaby’s eerste ‘echte’ eten is vaak een fruithapje - dat smaakt meestal lekkerder (= zoeter) dan groente. Maar het is helemaal niet verkeerd als de ouders even volhouden en hun kleintje eerst alleen groentehapjes geven. Dat levert een peuter op die makkelijker groente eet. En daarmee is de eerste gezondheidswinst voor een heel leven alweer behaald.

Te zwaar door angst en armoede

Armoede en een gevoel van onveilgheid dragen bij kinderen duidelijk bij tot overgewicht. Dat blijkt uit een nieuwe Canadese studie. Zich onveilig voelende kinderen zaten vaker achter een beeldscherm, maar beeldschermtijd op zich lijkt geen invloed te hebben op overgewicht.

Verkopers hebben 'voedseluitdaging'

Jonge gezinnen nemen naar dierentuin of pretpark vaak broodjes, snacks en drinken mee van huis. Dat is 'een hele lastige uitdaging' voor de professionele verkopers van friet, snacks en broodjes. Zij willen consumenten meer gaan 'verleiden'. Aldus FoodNieuws.