'Zeefruit' is de benaming voor een een grote variëteit aan eetbare dieren uit zee: mosselen, oesters, garnalen, krab, kreeft, inktvis en nog veel meer. Allemaal net zo gezond als vis, als je ze tenminste niet vet en melig gaat frituren.
Sommigen griezelen ervan, vele anderen kunnen onbedaarlijk smullen van deze oogst uit zee. Oesters zijn rauw te eten, en haringen eigenlijk ook, alle andere beestjes moeten eerst worden gekookt of gebakken. Wat de beste methode van klaarmaken is, verschilt nogal per diersoort – raadpleeg daarvoor de verschillende recepten.
Een handig overzicht van culinaire toepassing van allerlei schaal- en schelpdieren is te vinden bij Passie voor Horeca. Behalve lekker is alle zeefruit ook gezond. Voor zo ver die beesten vet zijn, is het gezond vet: omema-3 en omega-6 vetzuren. Meer daarover bij MijnReceptenboek.
Een heleboel algemene informatie is te vinden bij het Voedingscentrum.
Erg geïnteresseerd in al die kleine zeediertjes? Ze staan allemaal op een rijtje, met foto of tekening, bij de SoortenBank.