karnemelk-roze
karnemelk is gezond
 • Waterdrinkers zijn we, geen melkmuilen

  waterdrinkenWater is de populairste drank van Nederland. Gewoon water uit de kraan, of soms uit een flesje. Water wint het van koffie, thee, bier én melk. Eén op de vier drankjes is water, dat daarmee net wat populairder is dan koffie. Zo leert onderzoek van koffie-concern Nestlé.

 • Wat zegt kleur over wijn?

  De echte wijnkenners kunnen er uren over uitwijden: de kleur, geur, smaak enzovoort van wijn. Winefolly tekent de eigenschappen en gebruiksopties netjes uit. Fraai om te zien, handig om te weten. Of bekijk direct een grote versie van deze bijzondere wijnkaart.

  wijnkaart

 • Op je gezondheid . . .

  Een toost met alcoholische drank gaat vaak gepaard met de kreet 'Op je gezondheid!' Dat is een belangrijke wens. Want alcohol kan inderdaad gezond zijn, maar overmatig gebruik zorgt voor veel ongezondheid, ziekte, ellende en dood.

 • Hoger kankerrisico vooral door alcohol en overgewicht

  vlees en wijnVoeding en kanker hebben beslist een relatie. Maar het is niet zozeer het soort voeding dat het risico op kanker verhoogt, maar vooral de hoeveelheid. Overgewicht en alcohol verhogen de kans op kanker veel meer dan het eten van onvoldoende groente en fruit. Dat leert een studie waarvan de resultaten vorige week zijn gepubliceerd in de British Medical Journal.

 • Het ene glas (alcohol) is het andere niet

  glazen bierOfschoon sommigen vinden dat alleen helemaal géén alcohol echt gezond is, is een goed advies voor gezond drankgebruik 1 à 2 consumpties per dag. Maar hoeveel is dat nou precies? Vooral voor thuisgebruik blijkt 'één comsumptie' vaak méér te zijn dan de aanbevolen standaard portie.

 • De smaken van whisky en whiskey

  In Schotland en Canada noemen ze het whisky, in Ierland en de VS heet het whiskey. Deze drank kan zoet smaken of kruidig, naar eikenhout, veen of chocola. Welke smaakt naar wat? In dit handige overzicht is in ronde diagrammetjes te zien hoe sterk 18 smaakcomponenten doorwerken in de diverse soorten. Klik voor een grotere versie (en dan nogmaals voor een leesbare versie).