karnemelk-roze
karnemelk-roze
karnemelk is gezond
 • Vitaminedrankjes niet altijd gezond

  Met vitamine verrijkte drankjes zijn tegenwoordig veel te koop. Is heel gezond. Maar er is een flinke kans dat je er te veel van binnenkrijgt, en dat kan schadelijk zijn, net als te veel anti-oxidanten. Aldus Amerikaans onderzoek. Bovendien worden vitaminedrankjes en -supplementen vooral gebruikt door mensen die dat het minst nodig hebben.

 • Verantwoorde sapjes: appel en peer

  verantwoorde sapWie graag zijn dorst lest met gezonde sapjes én een schoon geweten kan het beste kiezen voor appel- of perensap uit eigen land. Die sappen zijn gezond, schaden het milieu maar weinig en doen arbeiders niet te kort. Dat leert een onderzoek door Questionmark.

 • Suikerwater verdwijnt uit automaten op scholen

  frisdrankcommittmentVia frisdrankautomaten op middelbare scholen worden vanaf eind 2018 geen suikerhoudende drankjes meer verkocht. De light-varianten en waters met smaakjes blijven wel in de automaten beschikbaar. Dit heeft de branchevereniging van frisdrankfabrikanten besloten, nadat er veel kritiek kwam op de verkoop van de ongezonde dranken.

 • Gezonde frisdrank zonder rommel

  fruitwater frisDat ‘frisdranken’ met veel suiker ongezond zijn, weet onderhand iedereen wel. Een goed alternatief zijn zelfgemaakte frisdranken. Best makkelijk om te doen, heel gezond en nog goedkoop ook. Emily-Jane Lowe beschrijft op haar site LevenZonderAfval hoe je dat doet- zij doet het vooral om geen afval te produceren.

 • Appelsap is meer/minder dan sap van appels

  Appelsap is sap van appels - simpel toch? In werkelijkheid steeks het verhaal over appelsap iets ingewikkelder in elkaar.