karnemelk-roze
karnemelk is gezond
 • Vleesvervanger Proviand uit de schappen

  Wie af en toe wilde kiezen voor een vleesvervanger van Proviand, vist voorlopig achter het net. De fabrikant is failliet. Het is nog niet bekend of er een doorstart komt. Proviand werd gemaakt van louter Nederlandse groenten, aangevuld met kruiden. Het product werd sinds twee jaar geleden verkocht, sinds enige tijd alleen via Albert Heijn.

 • Prijswinnend: verse pasta van linzen

  rodelinzenpastaVerse pasta in de vorm van fusilli ('wokkels'), gemaakt van rode linzen, is het product dat de 'Jaarprijs goede voeding 2019' heeft gewonnen. Dit is een prijs die de voedingsindustrie aan zichzelf, of beter: een van de bedrijven, toekent. Criterium vor deze prijs is dat het gaat om een technisch relatief nieuw product, dat een bijdrage levert aan een gezond voedingspatroon voor brede lagen van de bevolking.

 • Peulvruchten

  Bonen en erwten zijn bijzonder: je kunt ze eten als groente, gebruiken in plaats van aardappelen, of als vleesvervanger. Maar het meest bijzonder is . . . dat ze zo gewoon zijn. Zelfs zó gewoon dat bijna niemand ze echt waardeert. Ten onrechte!

 • Bonen, peulen en erwten in de spotlights

  linzenHeel september is er een grotere kans om bonen, peulen of erwten op het bord te krijgen. Bedrijfsrestaurants, gewone restaurants en het Voedingscentrum doen mee met deze campagne. Doel van deze Peulen Parade is om te laten zien (en proeven) hoe lekker dit soort producten kan zijn. Wat zeker meetelt is dat peulvruchten deels vlees kunnen vervangen, en dus milieuvriendelijker en duurzamer zijn.