karnemelk-roze
karnemelk is gezond
 • Slimme 'app' redt 1 miljoen maaltijden van vuilnisbak

  TooGoodToGoDagelijks wordt er in winkels met verse producten veel voedsel weggegooid omdat het niet op tijd verkocht werd. Via de app 'Too good to go' is kort voor sluitingstijd veel van dat overgebleven voedsel alsnog te koop voor een sterk verlaagd bedrag. Die app heeft inmiddels een miljoen maaltijden van de vuilnisbak gered, en dat in slechts ruim anderhalf jaar sinds de start in januari 2018. Dit laat de beheerder van die gratis app weten.

 • Maggi wijzigt nep-info op aardappelpuree

  Maggi wijzigt de informatie op de verpakking van aardappelpuree op drie punten. Dat gebeurt onder druk van voedselwaakhond Foodwatch, die hiermee afziet van verder stappen. Maggi wekte de suggestie dat aardappelpuree net zo gezond is als gewone gekookte aardappelen, en dat klopt niet.

 • Jaarlijks 18 kilo friet per persoon

  friturenElke Nederlander eet jaarlijks gemiddeld 18 kilo friet. Althans: diepvries-aardappelen, dus ook schijfjes, ‘ruitjes’, rösti en dergelijke. Bij elkaar ruim 300 miljoen kilo. Nog eens ruim driemaal zo veel diepvriespiepers exporteerde Nederland. Aldus meldt het CBS.

 • Gezond eten vergt ‘voedselvaardigheid’

  voedselvaardigVeel mensen wéten wel ongeveer wat gezond eten is, maar daar naar handelen is niet altijd makkelijk. Het vergt ‘voedselvaardigheid’ om steeds de gezonde keuze te maken: in de winkel, op straat, in de keuken en in kantines. Die vaardigheid moeten we verbeteren, zei Gerda Feunekes, directeur van het Voedingscentrum op het symposium ‘Staat van de voeding’.

 • Fruit, zuiver en gezond

  Met vruchten investeert een gewas in zijn voortplanting. Daarom zit fruit extra vol met voedingsstoffen in een grote diversiteit. Het is gewoon puur natuur krachtvoeding.