karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Veel minder kinderziektes dankzij goede voeding

gezondevoedingElke maand ongeveer twee weken ziek waren de kinderen die werden gezien door kinderarts Ellen van de Gaag. Een duidelijke oorzaak was er niet. De kinderarts sprak met de ouders en samen lieten ze de kinderen veel meer groene groenten eten, net als volle melk, roomboter en wat rundvlees. En kijk eens aan: een half jaar later waren ze nog maar vijf dagen per maand ziek of snotterig.

Arts Van der Gaag startte haar onderzoek al in 2012. Zij onderbouwde haar onderzoek heel goed, op een wetenschappelijke manier. Zij zou binnenkort promoveren op haar onderzoek, aan de Universiteit Twente, maar dat is wegens de corona-omstandigheden uitgesteld.

De gunstige invloed van groene groente is volgens Van de Gaag heel duidelijk. Groenten bevatten diverse nuttige stoffen, die een mens nodig heeft, zeker kinderen die hun immuunsysteem nog moeten ontwikkelen. Het nuttigen van volle melk en rundvlees kan ook gunstig zijn, maar mogelijk is gezondheidsvoordeel vooral ontstaan doordat de kinderen sommige dingen níet meer gingen eten: bijvoorbeeld heel zoete zuiveldrankjes en allerlei bewerkte vleesproducten.

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden bij de Universiteit Twente, of bij tv-programma EenVandaag, dat er een uitzending aan wijdde.