karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Kwekers werken aan ‘natuurlijke krachtvoeding’

WatVersInhoudtGroenten en fruit bevatten van nature veel nuttige stoffen, zoals vitamines. Sommige gewassen of rassen hebben daar extra veel van. Een groep kwekers wil hierop gaan veredelen. Doel is een assortiment natuurlijk krachtvoeding  die bovendien erg goed maakt. De verzamelnaam wordt ‘Vers+’.

Kwekers, marketing en wetenschap

De kwekers worden bijgestaan door marketingmensen en wetenschappers. Het gaat onder meer om veredelaar Rijk Zwaan, bekend van onder meer duizenden soorten sla, en Koppert Cress, leverancier van vele soorten smakelijke kiemgroenten. Ook de telersgroep Best Fresh Group doet mee.

Drie universiteiten

Steun voor dit project is er ook van Innovation Quarter. Dat is een regionale Zuidhollandse ontwikkelingsorganisatie, die graag in het Engels communiceert. Er is dan ook medewerking van Uniiq, waarin bijvoorbeeld de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam samenwerken. Uniiq richt zich op niet louter op de tuinbouw, maar op meer echt nieuwe ontwikkelingen.

De ontwikkelingen rond dit voornemen zijn onder meer te volgen via de website WatVersInhoudt. Dit is de site van ‘katapultcentrum Vers+’.