karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Borstvoeding het beste voor de baby

Borstvoeding is voor jonge babies ('zuigelingen') beslist de beste voeding denkbaar. Moedermelk bevat precies de voedingsstoffen die het kleintje nodig heeft. Bij het drinken ontvangt de kleine tegelijk nog iets belangrijks: menselijke warmte, echte moederliefde.

Voordelen

Voor een jonge moeder heeft borstvoeding belangrijke voordelen. Die voeding is altijd beschikbaar, direct op de juiste temperatuur en het kost eigenlijk niks. Hoewel, borstvoeding geven kost natuurlijk wel wat. Vooral energie, en tijd, ook op momenten dat het niet uitkomt. 

Zes maanden of langer

De aanbeveling is om ten minste zes maanden borstvoeding te geven. Langer kan zonder problemen - voor de baby is dat heel goed, voor de moeder kan het lastig worden.

Voeden kan 'overal'

logo_Voeden-kan-hier

Borstvoeding geven buiten de eigen woning (op het werk, in de stad) is niet altijd makkelijk, maar kan toch wel op veel plaatsen. Winkels, horeca-bedrijven en openbare ruimtes waar je op een rustige plek borstvoeding kunt geven, zijn te vinden via het Voedingscentrum. Die locaties zijn vaak herkenbaar aan een vignet.

Meer info

Meer informatie over borstvoeding:

Borstvoeding.nl, een mini start-pagina.
Borstvoeding.com, met actualiteiten, persoonlijke verhalen en wetenschappelijke informatie.
Babytjes.nl, met diverse soorten informatie.