karnemelk-roze
karnemelk is gezond

'Laat baby vanaf 4 maanden hapjes proeven en eten'

Voor baby's is het heel gezond om al vrij snel kennis te maken met 'hapjes', vast voedsel dus. Dat kan al vanaf dat ze vier maanden oud zijn. 'Dan staat een kind open voor nieuwe smaken. Na het eerste jaar wordt dat al minder', meent Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid. Hapjes lijken ook te beschermen tegen het ontstaan van allergieën, zegt hij in een artikel op Gezondheidsnet.

Seidell is zeer begaan met de gezondheid van kinderen en trek daarom al jarenlang ten strijde tegen ongezonde eetgewoontes. De ronduit ongezonde (vr)eetcultur onder pubers zijn hem een gruwel, maar hij weet daar daar heel moeilijk iets tegen is te doen. Hij maakt zich daarom zorgen dat bij kinderen vaak al in hun allervroegste jeugd 'hun smaak verpest wordt'.

Leer daarom kinderen al heel vroeg om gezonde dingen te proeven, en dus ook te eten. 'Grijp niet naar pyjamapapjes, kindertoetjes en onnodige dreumesproducten', raadt hij aan. Veel groente en fruit is veel beter. Afwisseling is altijd goed, en mediterraan eten (groente, fruit, vis, plantaardige olie) heeft al vele malen bewezen een gezonde keuze te zijn.