karnemelk-roze
karnemelk is gezond

6 mei, Anti-Dieet dag – best wel flauwekul

Vandaag, 6 mei, is het anti-dieet dag, al voor de 25e keer. Vandaag hoeft niemand streng te denken aan zijn of haar dieet dat gericht is op afvallen. Dit idee ontstond in 1992, als reactie op de zelfgekozen dood van een 15-jarig meisje dat er niet meer tegenkon dat ze dik was. Vandaag hoeft niemand de beknelling van een streng dieet te voelen.

Het goede nieuws: ook morgen hoeft niemand de beknelling van een streng dieet te voelen. En overmorgen ook niet, net zo min als de rest van het jaar. Wie echt wil afvallen – en dat is voor veel mensen een heel goed voornemen – moet natuurlijk wel iets doen en iets laten. Doen: kiezen voor een gezond voedingspatroon met lekkere dingen, en flink sporten of bewegen. Laten: toch terugvallen naar het verlangen naar dingen waarvan je best weet dat ze niet goed voor je zijn, maar die wel lekker voelen in de mond.

Afvallen voor wie te zwaar is, vergt enige inspanning – van je lijf en je body. Maar de beknelling voelen van een streng dieet is niet handig, en nooit nodig. Daarom is één dag in het jaar ‘effe geen dieet’ best wel flauwekul. Kies gewoon voor gezond eten, en wél lekker maar níet veel, en beweeg voldoende. Dan kun je met 365 anti-dieet dagen per jaar tóch mooi op gewicht komen.