karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Wereldvoedseldag - 16 oktober 2017

Campagnebeeld DAFW 2Wereldvoedseldag is altijd op 16 oktober, maar is dit jaar in Nederland alvast begonnen op zaterdag 14 oktober.  Deze hele week, tot en met komend weekeinde, zijn er veel activiteiten in het hele land die met voedsel te maken hebben. Dit alles onder de samenvattende titel Dutch Agri Food Week.

Nederland is 'supermacht'

Nederland is een ‘supermacht’ op het gebied van voedselproductie, zo wordt wereldwijd erkend. Wat dat allemaal inhoudt, wordt uitgebreid gepresenteerd tijdens de Agri Food Week van 9 t/m 19 oktober. Bedrijven, scholen, universiteiten, onderzoeksinsstituten en discussiecentra door het hele land doen mee. Op pakweg 75 plaatsen in het land is er wat te doen.

Lezingen, syposia, inspiratiemiddag

Soms is er alleen een open dag, soms kun je bier proeven. In het Poultry Expertise Center in Barneveld wordt gesproken over de toekomst van de eier- en kippenvleessector. In Kerkwerve (Z) houdt de wierkwekerij de ’wierderij’ een inspiratiemiddag.
In Wageningen gaat het de diepte in, met lezingen, discussie of symposia over voedselverspiling, duurzaamheid, ‘nieuwe wegen naar gezonde voeding’, voedselinnovaties, de flexitariër, de ‘Eiwit-dialogen’ (over vlees en alternatieven) en de vraag ‘Hebben we nog vertrouwen in voedingswetenschappen?’

Op de website van de AgriFoodweek is een uitgebreid programma te vinden als pdf, of een interactieve kaart van Nederland met alle evenmenten.