karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Tien jaar lang wereldwijd aandacht voor voeding

Elke dag kunnen wij letten op onze gezondheid, en besluiten wat we tijdens het boodschappen doen gaan kopen: lekker, gezond, goedkoop, makkelijk, speciaal - keuzes te over. Nog altijd zijn er circa 800 miljoenen mensen die dagelijks hun hoofd breken over de vraag waar ze nú weer wat voedsel vandaan zullen halen. De enige keuze die zij hebben, is: ofwel weer snel aan de slag, ofwel van ellende bij de pakken neerzitten. Dit laatste betekent op (korte) termijn de dood voor jezelf en je gezin.

wereldvoedseldag 2016Over drie weken komt er vast weer aandacht voor honger en ondervoeding in de wereld, op 16 oktober, Wereldvoedseldag. Maar om honger en ondervoeding echt de wereld uit te helpen, is natuurlijk veel meer nodig. Daarvoor zorgt wellicht een 10-jarige activiteit van de Verenigde Naties. Inmiddels is ingegaan ‘De decade van actie rond voeding’. Vanaf april dit jaar tot april 2026 is er een (zoveelste) inspanning om iedereen van voldoende en volwaardig voedsel te voorzien.

De VN roept iedereen op hierover mee te denken en zo mogelijk mee te doen. Wie echt iets wil bereiken, moet tegen het taaie bureaucratische werk van de VN kunnen en moet vooral veel doorzettingvermogen hebben. Op deze pagina van de FAO kan iedereen zich melden. Verras de VN met een sterk plan, en help honger de wereld uit.