karnemelk-roze
karnemelk is gezond

'Alles over voeding' nu ook bij de Volkskrant

voedselzaakDe Volkskrant gaat dit jaar systematisch aandacht besteden aan wat al heel lang 'het voedselvraagstuk' heet: honger en ondervoeding, uitputting van landbouwgronden, verwoesting van oerwouden, vervuiling van bodem, lucht en water. Bovendien het vooruitzicht dat er in 2015 dagelijks bijna tien miljard mensen moeten worden gevoed. Een jaar lang komen er diepgravende artikelen in de krant en vooral op de speciaal hiervoor gemaakte website Voedselzaak.

Voeding is voor iedereen elke dag belangrijk. In Nederland hoeven we ons daar amper zorgen om te maken, omdat hier elke dag voor iedereen alle soorten voedsel te koop is. Op wereldschaal ligt dat anders: er bestaat nog altijd ondervoeding, met sociale, economische en persoonlijke ellende tot gevolg. En er is nog honger, met soms oorlog tot gevolg. Vooral in Afrika lijkt de bevolking sterk te gaan groeien. Als er niks gebeurt, kan Europa nog eens ettelijke miljoenen vluchtelingen aan zijn grenzen verwachten.

De Volkskrant wil diverse verhalen gaan publiceren over dit vraagstuk. Verhalen die ellende zullen beschrijven, maar vooral ook verhalen waaruit blijkt dat er op veel plaatsen volhardend wordt gewerkt om de situatie te verbeteren. Verhalen vanuit de hele wereld, maar ook verhalen over het gedrag van consumenten in Nederland en Europa en de gevolgen daarvan.

Naast verhalen, komen er op de website volkskrant.nl/voedselzaak ook foto's, video's, filmpjes en wat al niet. Via de ideëenhoek kan iedereen die meent een zinnige bijdrage te kunnen leveren meedoen.