karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Nieuw: zeewier, ‘vermomd als pasta’

zeewierpasta‘Zeewier, vermomd als pasta’, zo noemt eigenaar Willem Sodderland zijn nieuwe voedingsproduct. Onder de merknaam ‘I sea pasta’ verkoopt hij met zijn bedrijf Seamore aan consumenten en horeca zijn pasta, die eigenlijk puur groente is. Die is zeer duurzaam, want geheel biologisch gekweekt, en bovendien koolhydraat- en calorie-arm en glutenvrij. Dit product bleek prijswinnend.

Met dit product hoopt Sodderland een echte bijdrage te kunnen leveren aan de wereldvoedselvoorziening. Want zeewier lijkt relatief eenvoudig en milieuvriendelijke te kweken in enorme hoeveelheden. Dat is al lang bekend, maar er waren nog niet veel recepten om hier lekker eten van te maken.

De eerste prijs die het nieuwe bedrijf Seamore wint, is die van ‘meest innovatieve food startup’, opgezet door communicatiebureau Ketchum, met in de jury Albert Heijn, Rabobank, het Financieele Dagblad en Food Valley. Twee andere genomineerde bedrijven waren Orfi-food en Fruitfunk.

Bekijk een filmpje over I sea pasta (2 min.).