karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Fruit: godenspijs

Fruit is vorstelijk eten, bijna goddelijk. Op oude prenten staan koningen en goden vaak afgebeeld waarbij zij fruit eten of krijgen aangeboden. Reden van deze goddelijke status is dat prachtig vers fruit vroeger schaars was, terwijl men wel wist hoe gezond en lekker het was.
godenspijs
Tegenwoordig leven we in een periode van overvloed, althans, in ons deel van de wereld. Fruit is nu overvloedig beschikbaar, meestal niet duur en nog altijd heel gezond. 'An apple a day keeps the doctor away', ofwel: met fruit hou je het langer uit.

Gezond ...

De Nederlandse groente- en fruitsector roept dat je elke dag ten minste twee ons groente en twee stuks fuit zou moeten eten. Dat zeggen ze om er geld mee te verdienen, inderdaad, maar de dokter en de voedingsdeskundigen zijn het er wel mee eens. En iemand die goed in zijn vel zit, voelt het ook gewoon: groente en fruit zijn gezond.

... en lekker

Groente eten is niet altijd een pretje; je moet van veel soorten weten hoe je ze klaar moet maken om ze lekker te laten smaken. Maar fruit eten is bijna altijd een feest. Appels, peren, druiven, bananen en voor de meer ervaren eters kiwi, avocado, stervrucht, lichee en nog tientallen soorten meer. Om van te watertanden.....

Meer info

• Het Groenten en Fruit bureau is een promotie-organisatie van de fruithandel, maar biedt met zijn Veggipedia veel eerlijke en praktische informatie, waaronder ook recepten.
• Bij fruitkwekerij Verhage kun je een virtuele rondleiding krijgen op zijn bedrijf.
• Fruitbedrijf Goense teelt ecologisch zachtfruit (bessen, bramen).
• Alles over aardbeien is te vinden bij de Aardbeienacademie.