karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Weer een nieuwe boodschappen-app: sjoprz

sjoprzDe app ‘Boodschapp’ verdween onlangs van het toneel. En hóp, daar is een nieuwe: shoprz [helaas, inmiddels verdwenen]. Daar waar Boodschapp zich vooral richtte op gezondheid, pakt Sjoprz het bewust iets breder aan. Er is aandacht voor Goedkoper, Gezonder en Gemak. Bij deze gratis app moet je inloggen om hem te kunnen gebruiken.

Verder uitbreiden

Bedoeling is om deze app de komende tijd uit te breiden met diverse andere functies. Daarbij wordt gedacht aan meer gemak en informatie voor klanten, maar ook aan meer mogelijkheden voor de maker om wat geld te verdienen met deze app. Iets meer achtergrondinformatie bij Emerce.

Questionmark

Een andere boodschappen-app is Questionmarkt. Deze is vooral gericht op duurzaamheid, waarbij je zelf kunt aangeven wat je het belangrijkste vindt: gezondheid, milieu, mensenrechten of dierenwelzijn. Het aantal producten dat Questionmark vergelijkt, breidt nog voortdurend uit.

Foodhouse

De app Foodhouse is bedoeld om producten te vergelijken zonder etiketten te hoeven lezen. Deze app is vooral gericht op aantallen calorieën. Te downloaden voor iOS en Android.
6.300 producten

Aanbieding

Van dezelfde maker als Foodhouse is de app Aanbieding. Deze geeft een overzicht van de actuele aanbiedingen van 18 supermarktketens.

Voor wie even zoekt zijn er nog talloze andere apps, die zich richten op één product of productgroep (bier of wijn bijvoorbeeld), of die van afzonderlijke winkelketens zijn.