karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Volwaardige voeding

Voor een goede gezondheid is het onder meer van belang dat voedsel volwaardig is. Dus voldoende calorieën, maar vooral ook voldoende voedingsstoffen: eiwitten, koolhydraten, vetten plus vitaminen, mineralen en vezels.

gezamenlijke maaltijdOm volwaardig te eten, en dus alle grote en kleine noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen, is het handig om gevarieerd te eten: van alles wat, en vaak weer eens wat anders.
Wie eet volgens de Schijf van Vijf varieert voldoende.

Een belangrijk aspect van voeding is ook voldoening - in de maag, en in de geest. Een goede, gezamenlijke maaltijd doet je voelen dat je er weer tegen kunt, beseffen dat er voor je is gezorgd (of dat je gezorgd hebt). Wie wat nadenkt over waar voedsel vandaan komt, realiseert zich dan ook al snel dat mens en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En ook dat geeft een voldaan gevoel.