karnemelk-roze
karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Voedsel in 2016: minder & beter

groene smoothieVoeding met minder toevoegingen, vrij van gluten of andere dingen, zonder vlees - deze trend van afgelopen jaar zal zich in 2016 versterkt voortzetten. Zo verwacht onderzoeksbureau Innova Market Insights, aldus meldt VMT. Consumenten willen ’terug naar de basis’ en kiezen vaker voor biologisch en oude vertrouwde verwerkingstechnieken.

Minder toevoegingen en vlees

In marketingkringen heet dit ook wel ‘clean label’: op het product hoeft niet meer een serie E-nummers of andere toevoegingen te staan. Consumentenwensen gaan vaak verder dan ‘geen onnatuurlijke dingen’, ook gluten of melkeiwitten worden soms gemeden. En vlees; de consumptie daarvan lijkt structureel te dalen.

Meer groenten

Voorzichtig aan lijken we iets meer groente te gaan eten. Vrijwel iedereen weet dat dat móet, maar velen doen het (nog) niet, onder meer vanuit de verwachting dat het ‘niet zo lekker’ zal smaken. Hier kunnen nieuwe recepten en gerechten helpen: groentesmoothies en groenterijke pasta’s bijvoorbeeld.