karnemelk-roze
karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Ook 'vegetarische melkboer' op komst

logo vegan cowboysDe oprichters van De Vegetarische Slager gaan nu aan de slag om ook vegetarische varianten van zuivel  te maken. Ze proberen melk, vla, yoghurt, boter en kaas te maken uit plantaardige grondstoffen. “De ontwikkeling van een roestvrijstalen koe waar gras in gaat en melk uitkomt, zonder het gedoe met dieren, is een langgekoesterde wens van me”, aldus Jaap Korteweg, die zijn eerder opgerichte 'vegetarische slager' eind 2018 verkocht aan Unilever.

'Those Vegan Cowboys'

Ofschoon de ontwikkeling van 'vegetarisch vlees' en nu ook 'vega-zuivel' zeer serieus ter hand wordt genomen, verliezen Korteweg en diens compaan Niko Koffeman de humor niet uit het oog. Hun nieuwe onderneming heet 'Those Vegan Cowboys', ofwel 'die vega-cowboys. De cowboys denken over zeven jaar in de winkels te liggen met hun nieuwe producten, al hopen zij ook al iets eerder met enkele dingen te komen.

Universiteit van Gent

De technische ontwikkeling van het 'vegetarische vlees' werd grotendeels gedaan door het Wageningse bedrijf Top. De ontwikkeling van vega-zuivel zal grotendeels worden gedaan door ondernemingen rondom de universiteit van Gent. Meer info op de site van Those Vegan Cowboys.